Koncentraty ze względu na szereg właściwości funkcjonalnych: wiązanie wody, zdolność emulgowania tworzenia żeli, ubijania i tworzenia piany, lepkość oraz wysoką stabilność cieplną przeznaczone są do przemysłu mleczarskiego, cukierniczego, piekarniczego, koncentratów spożywczych, przemysłu mięsnego oraz odżywek białkowych.
Koncentrat białek serwatkowych jest otrzymywany w procesie suszenia półproduktu powstałego po eliminacji z serwatki płynnych składników niebiałkowych natomiast Koncentrat białek mlecznych otrzymywany jest z mleka odtłuszczonego w procesie eliminacji części laktozy i minerałów przy użyciu metody ultrafiltracji a następnie poddawany suszeniu na wieży rozpyłowej.
Koncentraty zasadnicza podstawa diety zawodowych sportowców oraz ludzi preferujących czynny i zdrowy tryb życia a ze względu na wysoki poziom protein a zarazem niski wskaźnik laktozy doskonale sprawdzają się w produkcji sera podnosząc właściwości tworzenia skrzepu, gwarantując dobrą stabilność termiczna, formowanie i stabilizację masy tłuszczowej. Produkty cechują się doskonałą rozpuszczalnością i rozpraszalnością , wysoką wartością odżywczą, zdolnością przetwarzania w niskiej temperaturze dając gwarancje, iż proteiny nie zmienia swojej struktury.
AGROCOMPLEX Sp. z o.o.
ul. Stolarska 3
07-200 Wyszków
+ 48 29 74 109 65
+ 48 29 643 29 90
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.